Málaga na víkend

Tento článek bude čistě plný tipů na to, kam zajít, kde jíst a co vidět. Pokud tě zajímají další informace o Málaze a moje pocity, můžeš si poslechnou podcastovou epizodu, kterou jsem na toto téma nahrála.

První zastávka sardinky na pláži | La primera parada, espetos

Protože jsem věděla, že je to asi nejtypičtější jídlo, které Málaga má, tak jsme na tenhle sardinkový špíz zašli rovnou dvakrát. Poprvé jsme byli na místě na pláži jménem Chiringuito María, kde jsme seděli přímo na písku a sledovali západ slunce a podruhé jsme je chtěli vyzkoušet i jinde a zakotvili jsme na místě o kousek dál, jménem Amitabha chiringuito.

Na obou místech nám to moc chutnalo. Ve výsledku bych řekla, že na tom zase není tolik co zkazit, ale pokud máte rádi ryby a chcete něco, co k této zóně neodmyslitelně patří, tak v kombinaci s pláží to udělá ten správný zážitek.

Druhá zastávka turistická snídaně | La segunda parada, el desayuno turístico

Abych pravdu řekla, tak tohle je jedno z míst, kam bych asi normálně nešla, ale protože jsme chtěli splnit naši nedělní tradici, kterou jsou lívance k snídani a tohle bylo jediné místo, kde měli veganskou verzi, abych si mohla dát i já a nebylo mi celý den zle, tak jsme to zkusili. Prvotní dojem z Brunchit nebyl teda nic moc. Přijdete k bistru, před kterým je řada jako blázen a nikdo ve vzdálenosti deseti metrů nemluví španělsky. Řada se naštěstí velice rychle posouvala a my tak do pěti minut dostali stůl a měli objednáno. Jídlo bylo výborné, ale ceny extrémně vysoké, takže pokud vyloženě netoužíš po velice evropském insta zážitku s veganskými možnostmi, tak to asi nebude nic pro tebe.

Třetí zastávka přístav | La tercera parada, el puerto

Z přístavu jsem byla naprosto nadšená! Doporučuje ho 10/10 Ter. Moc pěkné místo, kde se můžeš projít, pokochat se většími i menšími loděmi, klidně si sednou v některé z restaurací a vychutnat si skleničku vína s výhledem.

Čtvrtá zastávka oběd v restauraci Batik | La cuarta parada, el almuerzo en el restaurante Batik

Jak už jsem jednou říkala, když cestuju, tak si spíše než památky googlím nejrůznější místa na jídlo a co se oběda týče, tak tam to zkoumám hodně.

První oběd byl jasný. Restaurace Batik, která je pěkně v centru a výhled má přímo na Alcazaba, tedy palácové opevnění. Rozhodně si udělejte rezervaci, pokud tam budete chtít zajít na jídlo (odkaz zde). Obecně platí, že kamkoliv budete chtít na oběd, je lepší si udělat rezervaci, ať posléze nejste nemile překvapeni.

Já vždy hledám místa, kde se buďto najím vegansky nebo si můžu dát rybu a přítel případně i nějaký ten kus masa, abychom byli spoko oba dva.

Batik to splňoval na jedničku s hvězdičkou a jako bonus měl krásnou prosklenou terasu s výhledem.

Nedávali jsme si žádný předkrm, protože jsme v tom horku neměli tolik hlad a skočili jsme přímo na hlavní chod. K tomu jsme si dali růžové víno a než nám to donesli, tak nám nabídli alespoň olivy. A PANEBOŽE! Já nejsem člověk, kterému by chutnaly olivy. Většinou, když nám je na severu dají jako něco na zob k pivu, tak je přenechávám ostatním, ale tady na jihu. Já bych mohla sníst klidně sud těch oliv. Vůbec se to nedá srovnat a dává to smysl, protože celý jih je obsypán olivovníky. Jejich olivy mají fakt skvělou chuť, jsou šťavnaté, ale vlastně i trochu křupavé a jestli někdy budete v Málaze, tak si je dejte všude, prosím.

Můj hlavní chod: Bacalao confitado sobre salteado de garbanzos, acelgas y crema ahumada de pimientos choriceros y sobrasada (Konfitovaná treska na restované cizrně s mangoldem a uzeným krémem z choricero papriček a uzené klobásy «sobrebrasa» z Baleárských ostrovů).

Leův hlavní chod: Flamenquín de presa ibérica relleno de cebolla caramelizada sobre parmentier de patata y queso de cabra y pimientos del Padrón (Flamenquín z ibérského prasete plněný karamelizovanou cibulí a gratinovanými brambory s kozím sýrem a paprikami Padrón).

Dali jsme si také dezert. Nabídli nám dezerty mimo hlavní menu, protože jsme žádný z nich kvůli alergiím nemohla. Nakonec jsme se tedy rozhodli pro sorbet se šampaňským. Já měla jahodový a Leandro banánový. Ten banánový byl dost sladký a znovu bychom si ho už asi nedali, ale ta jahoda neměla chybu.

Po jídle se celá restaurace vylidnila a velice milá servírka nám nabídla, že si klidně můžeme jít sednout ven na terasu a užít si výhledu.

Pátá zastávka Alcazaba a římské divadlo | La quinta parada, La Alcazaba y El Teatro Romano

Protože jsme po obědě v Batiku měli Alcazabu co by kamenem dohodil a protože mi to doporučovala i jedna z mých studentek, tak plán byl jasný a šli jsme se tam projít. Neměli jsme vstupenku, takže přímo dovnitř jsme nešli, ale je tam část hradby, na kterou můžete vyjít bez vstupenky a vidět město jako na dlani.

Šestá zastávka Centrum Pompidou Málaga | La sexta parada, Centre Pompidou Málaga

Nejsem zrovna člověk, který by musel do každého muzea, ale na druhou stranu mám umění poměrně ráda a kdybychom byli v Málaze déle, tak bychom určitě skočili i do nějakého dalšího, protože jich je v tomhle městě opravdu spousta. Nakonec jsme si vybrali jmenovce pařížského Pompidou. Najdete tam současné umění a celá ta stavba je velice moderní a stojí za to se tam projít.

Tip pro všechny: Do většiny muzeí můžete vyrazit zdarma po 16:00.

Okolo muzea si můžete udělat i pěknou procházku podél moře a dojít až na slavnou pláž, která je proslulá hlavně díky turistickým průvodcům – La Malagueta.

Sedmá zastávka centrum Málagy | La séptima parada, el centro de Málaga

Osmá zastávka kavárna Next Level Specialty Coffee | La octava parada, la cafetería Next Level Specialty Coffee

Další trošku evropská zastávka v kavárně, kterou jsme našli na seznamu míst od našeho Airbnb hostitele. Za mě káva skvělá a Leandro, který je vždycky k těmhle víc poevropštělým místech dost skeptický, byl taky nadšený.

Devátá zastávka restaurace Esquina Padilla | La novena parada, Restaurante Esquina Padilla

Plán byl, dobře se najíst, než vyrazíme na letiště, abychom pak neumřeli hlady. Opět jsme vybrali místo ze seznamu, který nám poslal náš hostitel, udělali rezervaci (odkaz tady) a vyrazili.

Protože jsme měli rezervaci chvilku po otvíračce, mohli jsme si vybrat který stůl jsme chtěli. Co se týče jídla, tak si vybere opravdu každý. V nabídce je jak hamburger, typické španělské jídlo v podobě gazpacha, ale i mořské plody.

Nás předkrm: Chipirones a la plancha (malé grilované sépie)

Můj hlavní chod: Pulpo a la plancha con patatas (grilovaná chobotnice s bramborem)

Leův hlavní chod: Hamburguesa PADILLA con patatas fritas (Hamburger PADILLA s hranolkami)

Více jsme toho za ty dva dny už nestihli, tak doufám, že vám to třeba pomůže při plánování vaší vlastní návštěvy Málagy a pokud jste byli někde, kde to stálo za to, tak budu ráda i za vaše tipy, protože si myslím, že to nebyla moje poslední návštěva tohoto jižního města.

Buď španělštině ještě blíž, vyraz na workcamp

Workcampy jsou skvělou příležitostí k tomu, aby člověk poznal nové země, nové kultury, vyzkoušel nová jídla, nové aktivity, poznal sám...

Málaga na víkend

Tento článek bude čistě plný tipů na to, kam zajít, kde jíst a co vidět. Pokud tě zajímají další informace o Málaze a moje pocity, můžeš...

Resumen de privacidad

Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerte la mejor experiencia de usuario posible. La información de las cookies se almacena en tu navegador y realiza funciones tales como reconocerte cuando vuelves a nuestra web o ayudar a nuestro equipo a comprender qué secciones de la web encuentras más interesantes y útiles.